Sparring

Hvornår er det relevant at hente professionel sparring og rådgivning, og hvornår handler det bare om at kaste sig ud i det?  Det er der ikke noget enkelt svar på. Udfordringer opleves forskelligt. Alligevel har jeg beskrevet et par situationer, hvor det er min erfaring, at det er godt givet ud at investere i sparring eller rådgivning.

1. Scenarie
Invester i egen udvikling

Som leder er du oftest alene om at sikre at du udvikler dig i takt med virksomhedens behov. Dine kompetencer og din personlighed udgør tilsammen det instrument, som er dit arbejdsredskab. Det er du bevidst om, du har godt styr på dine ledelsesværktøjer, og du ønsker at blive endnu bedre til at folde dine personlige værktøjer ud og opnå bedre resultater og relationer samt ikke mindst smidighed i lederrollen.

2. Scenarie
Nyt job
Uanset om du skifter til et job i en ny virksomhed eller til nyt job i samme organisation vil en ny start altid kræve, at du forholder dig til hvilke erfaringer, du har med i bagagen. Du skal bedst muligt sætte dine unikke kompetencer i spil, samtidigt med at du skal bruge dine ledelsesværktøjer. Det handler om at være dig selv i rollen, styrke dine relationer, få din ledergruppe til at fungere, samt skabe tydelighed hos medarbejdere og sideordnede ledere om hvad du vil som ny chef.

 

3. Scenarie
Masser af succes
– men ingen synlighed/legitimitet

Du har været i din toplederstilling i nogle år, opgaverne løses fint, og fokus er der, hvor du ønsker det. Men din filosofi om at sikre ejerskab hos niveauerne under/over dig er næsten lykkedes for godt - med det resultat, at du selv fremstår lidt vag og usynlig. Hvordan træder du selv i karakter og sikrer legitimitet, samtidig med at det stærke ejerskab og engagement i niveauerne under bevares?